Saturday, 5 March 2011

Sehari Bersama USIM

Alhamdulillah...awal jam 8pg aku keluar dari kolej kediaman menuju ke Dewan Kuliah Pusat 3 (DKP) bersama rumate alawiyah...sampai jer kat Dkp aku terus register untuk masuk pertandingan xplorace...nak kata first time aku join pertandingan nie, tak lah juga sebab suksis selalu jer buat program di luar kampus...tapi ary nie lebih mencabar diriku kerana buat di sekitar kampus jer...umm jer??? yelah sgt aku nie,

Siap jer register,terus masuk dewan untuk mendengar taklimat mengenai pertandingan nie...MasyaAllah,memang aku terkejut giler bile tengok lokasi yang perlu jejaki untuk mendapatkan check point...aku diam tak terkata huhu...sape suruh masuk kan?? padam muka aku ahaha...memang 1 Usim aku merantau cari check point...sejak aku duk Usim dekat 2 tahun sudaa,first time aku sahut cabaran mcm nie...yelaa....naik bukit turun bukit...ish3...aku mcm tak percaya dgn diriku tadi....walaupun aku dalam keadaan tak sihat.Alhamdulillah akhirnya aku dapat sahut cabaran nie hingga penghujungnya....Syabas di ucapku buat diriku haha....kenangan yang tak dapat di lupakan, aku paksa jurulatih suksis beli barang-barang yang aku dapat di check point...maafkan saya Cik Aya,terpaksa jual kat Cik Aya,sy nak cepat td huhu....
 
Pertandingan tadi berakhir dengan majlis pembahagiaan hadiah, aku dengan bangga naik ke pentas ambil hadiah dengan Naib Cancelor Usim...membuatkan aku lucu,aku tak ingat pagi tadi aku pakai baju PAS...politik tue..siap bergambar bersama Dato' lagi....harap-harap Dato' Muhammad Muda tak perasan tadi haha...setelah abis pembahagian hadiah awal jam 1pm,aku terus balik dengan hati yang tenang sebab dapat hamper yang besar hehe dan dapat cenderahati dari pihak penganjur...Alhamdulillah...sonok3...

Awal jam 2pm,aku terpaksa ke Pavilion (Pusat Sukan Usim) dengan berpakaian Uniform Suksis....walaupun penat dengan pertandingan tadi,dengan badan pun tak sihat...aku paksa juga diri aku pergi ke pavilion kerana ada Majlis Perasmian Pusat Sukan sebagai Komplek Sukan Tunku Najihah....MasyaAllah...second time nie aku nampak real dengan Tunku Najihah...malu aku bersalam dengan beliau...bukan malu sebab lain,sebab tangan beliau terlampau lembut tapi tangan aku pun lembut juga haha....Awal jam 4 petang aku terus balik ke kolej...memang diriku teramat penat...tapi Sehari Bersama Usim,,,time nie membuatkan aku bahagia...i Love Usim...

Tuesday, 1 March 2011

Coklat...Coklat...Coklat

            Aku pergi kuliah ary nie seperti biasa...penuh dengan semangat untuk belajar...ary nie,ary yang terpaksa berhijrah dari fakulti Fakulti Ekonomi Muamalat  ke Fakulti Pengajian Qur'an dan Sunnah...biasalah jarang-jarang sekali kenalah berhijrah hehe...


 nie lah coklat yang aku makan...best sangat hehe
 Cik Mas & Farha...temankan aku makan huhu....
Ainz....Makan coklat yer huhu


            Kelas akan mula jam 2pm,kuliah Financial Management ,oleh kerana aku tamat pembelajaran pertama awal,aku pegi berjalan-jalan area Pusat Kemudahan Pelajar (pkp)...huh...sungguh seronok ary nie,aku dapat berjumpa dengan adk kesayanganku tadi...lame juga bebual dengan dia,yelah dah lame sangat aku tak berjumpa dengan dia...rinduuu aku padanya...miss u sis
           
            Selepas tue,aku pegi meronda-ronda dalam kedai,aku ternampak something...wah...memang best lah benda nie,dah lame sangat aku tak makan,aku ingat masa duk Kolej Nilam Court every time  aku beli...yelaa wat teman aku time study huhu...banyak sangat aku beli tadi...melampau betol lah aku nie...hehe what ever lah janji aku bahagia...seronok sangat makan time kuliah tadi...maafkan saya puan,terpaksa makan,lapar hehe...
  
          Sepanjang kelas bermula,aku bersama kawan-kawan yang lain makan jer taw...tak puas aty sambung makan pula dalam kuliah jam 4pm sampailah kuliah Akhlak Tasawuf abis jam 5.30pm baru stop makan hehe...alamak tak kuruslah aku..asyik-asyik makan coklat jer...huhu..ape-ape pun best-best...yuuuummm...yuuumm.....